Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2019

 • Vintagebeurs 7 december >>
 • Buurtdiner: 13 december >>
 • Buurtborrel met film 14 december >>
 • Expositie Venetiaans kostuumfeest - foto's van Noël Servaes >>
 • Workshop Bloemschikken: 18 december >>
 • Aankondiging: Nieuwjaars-buurt-borrel 26 januari >>
 • Wil je zelf exposeren?>>
 • Workshop Lampion maken was succes
  2019 klein

  Een volle werfkelder met enthousiaste kinderen en (groot)ouders. Aan de slag met het maken van een eigen lampion. Dit jaar zijn er veel verschillende modellen gebouwd. Met dank aan Sjoerd Tolsma voor de creatieve begeleiding en de Stichting Sharing Arts Society voor de geleverde materialen.

  De Sint Maarten Parade was dit jaar weer imponerender dan vorig jaar. Langer ook. Vele inventieve creaties. Een gezellige sfeer met vrolijke muziek. Een feest om te delen, een mooie traditie.

  Volgend jaar doen we weer gewoon mee.

   
 • Wist u dat....Dwarsverband

  Een terugtrekkende overheid zorgde er in 2013 voor dat de Utrechtse buurthuizen op zichzelf komen te staan. Elk buurthuis heeft op zijn eigen manier moeten vechten voor zijn voortbestaan. Zo ook In de 3 Krone.

  Zodra de 'wonden' waren geinventariseerd en waar nodig 'gestelpt' zoeken de buurthuizen elkaar. Ze vinden samenwerking in de zoektocht tijdens dit verzelfstandigings-proces. Vereniging Dwarsverband is hiermee een feit. Een professionele organisatie, betaald door de buurthuizen, die ondersteuning biedt op velerlei vlakken, maar ook een spreekbuis blijkt met de gemeente.

  Eenmaal per 2 maanden komt een afvaardiging van elk buurthuis bij elkaar, wordt onder het genot van een maaltijd ervaringen (o.a. huisvesting, financien, vrijwilligers, veiligheid) uitgewisseld en problemen besproken. Deze maand is dit Dwarsverband-overleg op de Oudegracht, bij In de 3 Krone. Trots laten we de aanpassingen zien van de werfkelder, die met veel vrijwilligers tot stand is gekomen.

Nieuwsbrief November 2019

Wist je dat..... Ontdek je wijk

Wist je dat In de 3 Krone samen met een aantal andere organisaties initiatiefnemer is van Wijkconnect?

Dit door de gemeente Utrecht gesubsidieerde project fasciliteert in een platform waar mensen/buurtgenoten elkaar zoeken en vinden.

 

Ontdek de wijk en leer je buren kennen, ga naar WijkConnect Utrecht Binnenstad en meld je aan!   

 

Nieuwsbrief oktober 2019

De nieuwsbrief van oktober bevat de volgende onderwerpen (klik door naar het betreffende item):

Niet te vergeten

Dertig jaar geleden tijdens het Springhaver - buurtfeest opperden een aantal buurtgenoten dat er maar eens een smartlappenkoor moest komen in het buurthuis. De toenmalige buurtwerker ging er mee aan de slag. Na een aantal maanden was Grachtensmart een feit. En de rest is geschiedenis.

Lees alles over dit bijzondere koor op hun site.

Foto: Klasina vd Hoek 2019
Foto: Klasina vd Hoek 2019