In de 3 Krone

Expositie Folly Hemrica

Van 1 oktober tot 14 november exposeert Folly Hemrica in In de Drie Krone, Oudegracht 227.

De expositieruimte is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00. De opening zal plaatsvinden op zaterdag 13 oktober. U bent van harte welkom van 19.00u tot 20.30 uur. 

Lees verder>>

 

Maak je eigen lampion en loop mee in de Sint Maarten Parade

Sint Maarten Parade

De viering van Sint Maarten op 11 november krijgt elk jaar meer aandacht omdat het een krachtig pleidooi is om niemand uit te sluiten. Het is een feest van het delen, een verbindend ontmoetingsfeest van de hele stad met al zijn culturen, generaties en verschillen.

Dit ontmoetingsfeest wordt wekenlang voorbereid in meer dan 40 werkplaatsen op verschillende locaties in de stad. Tijdens de Sint Maarten Parade worden al die inspanningen zichtbaar.

 

Maak eigen lampion en loop mee

Buurthuis In de 3 Krone is een van de 40 locaties waar een werkplaats wordt aangeboden om je eigen lampion te maken en te versieren.

En uiteraard loop je dan met zo’n prachtige brandende lampion mee in de Sint Maarten Parade op zaterdagavond 10 november.

 

Waar: In de 3 Krone, Oudegracht 227

Datum: 24 oktober van 14.00 – 17.00 uur

Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan het maken van de lampion

Voor wie: alle leeftijden

Aanmelden: graag met een mailtje aan contact@inde3Krone.nl (maximaal 40 plaatsen beschikbaar)

 

Tijdens de workshop is kunstenaar Sjoerd Tolsma aanwezig om je te helpen met ideeën voor het versieren van je lampion. Zo kun je van je lampion een eigen creatie maken.

 

Kom woensdagmiddag 24 oktober met je vader, je moeder, je opa of oma, je oom of tante of oppas naar het buurthuis In de 3 Krone aan de Oudegracht 227 en laat je creativiteit zien. En uiteraard lopen we zaterdagavond 10 november allemaal mee in de bijzondere optocht door de stad.

 

Voor meer informatie over de activiteiten van het hele feest ga je naar www.sintmaartenparade.nl

 

 

 

 

Naailes in Naaiatelier In de 3 Krone

Jij bepaalt niet alleen zelf welk kledingstuk of (woon)accessoire je wilt (ver)maken tijdens de lessen, maar je bepaalt ook zelf wanneer je komt. Je betaalt gewoon per keer. Handig als je een druk bezet leven leidt en niet elke week tijd hebt.

Wil je graag:

- je eigen kleding leren maken, maar weet je niet hoe,

- zelf je broeken korter maken,

- van oude kleding iets nieuws maken,

- kussens maken voor op je bank,

- een t-shirt oppimpen?

 

Je kunt het allemaal leren in het naaiatelier van buurthuis In de 3 Krone. Er staan naaimachines voor je klaar en ervaren begeleiding is aanwezig. Er is een ruime keuze aan patronen (bladen) en voorbeelden. Ook basis-naaimaterialen zijn aanwezig.

 

Iedereen kan deelnemen, of je nou beginner bent of gevorderd. Je hoeft ook niet in de buurt van het buurtcentrum te wonen. Iedereen is welkom.

 

Kosten

Per keer betaal je slechts € 4,50 (inclusief kopje koffie of thee).  Je betaalt alleen wanneer je komt. Je hoeft je ook niet van te voren aan- of af te melden.

 

Wanneer 

Het naaiatelier vindt één keer in de twee weken plaats van 19.30-21.30 uur in de benedenruimte van het buurtcentrum. Loop gerust een keer vrijblijvend binnen om de sfeer te proefen. Er is altijd iemand aanwezig aan wie je je vragen kunt stellen. 

Na de zomervakantie gaan we weer van start. De data zijn

12 en 26 september 2018

10 en 24 oktober

7 en 21 november en

5 en 19 december.

 

Locatie

Buurtcentrum In de 3 Krone ligt in Utrecht centrum, Oudegracht 227.

 

Vragen

Wil je meer weten of heb je bepaalde vragen?  Stuur dan een mail aan Lea van Someren, lea.van.someren@planet.nl, of kom vrijblijvend langs op één van de avonden.

 

Samen kunst kopen - GELUKT!

Er was al een groot bedrag ingezameld maar de klap op de vuurpijl en dus de beslissende bijdrage is opgebracht via de kunstveiling tijdens de Nieuwjaarsborrel in het buurthuis. Vele buurtgenoten hebben eigen kunst gratis beschikbaar gesteld die per opbod is verkocht tijdens de receptie.

Het kunstwerk hangt inmiddels boven de piano te pronken.

 

En hoe gaan we het kunstwerk noemen? Officieel is de titel Ouwe grachie maar er zijn al geluiden opgegaan om het Kroongetuigen te noemen.

Welke titel wil jij het toekennen? Je suggestie is van harte welkom bij wilma.boon@planet.nl

  

Resto vanHarte

Helaas kunnen er voorlopig geen maaltijden met Resto VanHarte plaatsvinden in Buurthuis In de 3 Krone. Dit komt omdat onze keuken niet langer geschikt is voor het koken voor zulke grote groepen mensen.

 

Er wordt gekeken naar een verbouwing van de keuken, maar het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren en of het door deze verbouwing mogelijk is wel weer maaltijden samen met Resto VanHarte te organiseren.

 

U bent nog wel welkom op onze eigen buurtdiners en natuurlijk bij Resto VanHarte op de locaties Kanaleneiland en Overvecht

 

Wij bedanken Resto VanHarte voor de fantastische samenwerking van de afgelopen jaren en natuurlijk ook alle gasten die de maaltijden tot een geweldig succes hebben gemaakt.

Buurtdiners

Elke 2e vrijdag van de maand organiseert In de 3 Krone een buurtdiner. Gezellig een hapje eten met buurtgenoten.

De kosten zijn € 10,- voor een 3-gangenmenu. Met een U-pas betaalt U €5,-.

Aanmelding kan via een mail naar Ellen of via tel.nr. 06-26884240.

 

We zijn ook nog op zoek naar een paar koks (vrijwilligers) die een aantal keren wil koken.

Variabeurs elke 1e zaterdag

Kledingbeurs - en andere spullen,

op elke 1e zaterdag van de maand. 

van 11.00 tot 17.30 uur

 

Een tafel huren? € 5,- alles kan verkocht worden.
Loop gerust binnen: koffie, thee en fris gratis

 Inlichtingen: 06-51183368 of movdlaar@gmail.com

 

Oudegracht 227 Utrecht              

Gratis entree

Donateurs

Een aantal vrijwilligers is actief met het werven van donateurs onder de winkeliers aan de Oudegracht. Het is fijn om te kunnen melden dat café België een fors bedrag heeft gedoneerd. Wist u dat u in dit unieke café ook kunt eten. Door uw donatie wordt u kroonjuweel, net als café België, van buurthuis In de 3 Krone. Ga naar de speciale donatie-pagina

Toekomstvisie In de 3 Krone

Na het stopzetten van de subsidie van de gemeente is de stichting In de 3 Krone opgericht. De stichting heeft de doorstart van het buurthuis mogelijk gemaakt.

In het voorjaar van 2015 heeft het bestuur een brede toekomstvisie gepubliceerd. Het document is aan een breed publiek verspreid.

toekomst_buurthuis_in_de_3_krone_ambitie_en_aanpak_2.pdf

In de 3 Krone ook op Facebook

Wilt u foto's en/of video's bekijken van de activiteiten in het buurthuis ?

En op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Wij hebben een facebookpagina.

Volg (en 'Like') ons op Facebook