Eerdere exposities

Expositie Willem Willemsen

Vanaf 7 oktober exposeert Willem Willemsen in In de 3 Krone. Willem is naast een veelzijdig kunstenaar ook al decenia lang docent Tekenen en Schilderen in In de 3 Krone. We zijn dan ook blij dat hij eigen werk exposeert. Het is werk op papier met grafietpotlood en waterverftekeningen. Tevens worden foto's en animaties getoond. 

 

De tentoonstelling loopt van 7 oktober tot 18 novermber. De expositie is ook tijdens de Open Atelier route op zondag 11 en 18 oktober van 12-17 uur te bezichtigen en verder op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00 en tijdens de geplande activiteiten.

Expositie - Ipad tekeningen 'Spritsjes'

Een Spritsje is een bericht met een kwinkslag, voorzien van een door Lea van Someren eigengemaakte iPad tekening. De berichten zijn licht van karakter en snel verteerbaar. De inhoud schetst het leven van alledag. Het leven kritisch belicht. Soms met humor of ironie, maar somberen werkt ook prima. Cynisch worden ze nooit.

Tijdens de tentoonstelling krijg je een kleine selectie van haar tekening te zien.

 

Ontstaan

Het is 2011 als van Someren de stap durft te zetten om de korte berichten aan een groter publiek aan te bieden. Zo ontstaat het Spritsje, een bericht met een kwinkslag. Spritsjes zijn zoete koekjes met een korrelige samenhang. Zo ook deze berichten. Zoet en korrelig. Het leven kritisch belicht. Soms met humor of ironie, maar somberen werkt ook prima. Cynisch wordt ze nooit.

Vanaf januari 2016 worden de Spritsjes voorzien van een digitale tekeningen van eigen hand.

 

Je kan je abonneren op Spritsjes; het is geheel gratis. Ze verschijnen gemiddeld 1x per maand. Een bonbon in mijn mailbox, aldus menig Spritslezer. Klik hier>> om je aan te melden. 

 

De tentoonstelling loopt van 27 december tot 13 februari. De expositie is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00 en tijdens de geplande activiteiten.

 

 

Venetiaans kostuumfeest - foto's van Noël Servaes

Vanaf zijn dertiende loopt Noël Servaes bijna dagelijks met zijn fotocamera in zijn hand. Kijkend door de zoeker van de camera verkleint hij de wereld en kan hij doordringen tot de essentie van hetgeen te zien is. Soms behoeft het te vertellen verhaal een reeks foto’s. Soms is één foto voldoende om de emotie vast te leggen.

 

Zelf zegt hij: "Fotograferen is mijn passie evenals het maken van reizen. Mijn werk als docent en hoofdredacteur bood voldoende vrije tijd om andere landen en culturen uitgebreid te leren kennen.

Nu ik gepensioneerd ben, merk ik dat ik anderen graag deelgenoot wil maken van collecties uit de tienduizenden foto’s die ik in het verleden gemaakt heb.

 

Vanaf vrijdag 22 november exposeer ik een twintigtal foto’s uit een reportage van het Venetiaans kostuumfeest in Annevoie te België. Honderdvijftig in Venetiaanse klederdracht gehulde personen tonen jaarlijks in de watertuinen van het kasteel hun oogstrelende creaties.

Ik hoop dat u geniet van de kleuren, de maskers en de kleding die mij op dit carnavalsfeest enorm boeiden".

 

De tentoonstelling loopt van 22 november tot 21 december. De opening is op zaterdag 23 november van 17 tot 19 uur.

Verder is de expositie te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00 en tijdens de geplande activiteiten.

 

 

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar: noelservaes1@gmail.com

 

 

 

 

Expositie Henna Spalburg

Vanaf 8 oktober schilderijen van Henna Spalburg.

Ongeveer een paar maanden geleden is Spalburg begonnen met het schilderen op canvas. Het is haar zo goed bevallen, dat ze het nog steeds doet.

Haar schilderstukken vallen niet onder een bepaalde categorie. Zelf zegt ze hierover:

‘De ene keer schilder ik een boom, de andere keer een plant en weer een andere keer is het een kleurenpalet. Sommige kunstwerken zijn puur intuïtief. Kleurrijk zijn al mijn schilderijen omdat ik ook van kleur houd. Ze moeten een aanvulling zijn voor het interieur. 

De prijzen zijn zeer schappelijk. Het is mij vooral te doen om het plezier dat het schilderen mij geeft en om anderen kennis te laten maken met mijn hobby.’

 

De expositie s te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00 en tijdens de geplande activiteiten.

 

 

Heeft u belangstelling? Stuur svp een mail naar: hennaspalburg@live.nl

 

 

 

Expositie: Ton Verweij - verschillende invalshoeken

Foto: Ton Verwey
Foto: Ton Verwey

In zijn professionele leven is Verweij actief als architect. Na zijn pensionering pakt hij de camera op en bouwt opnieuw een nieuwe wereld.

De komende maanden is zijn wereld te zien in In de 3 Krone. Wil je thuis op de bank alvast een voorproefje nemen, ga dan naar zijn website.

 

De expositie is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00 en tijdens de geplande activiteiten.

Expositie Utrecht for sale

Van 23 maart tot 4 mei zijn de prachtige foto's van Utrecht, ons statsie te zien, gemaakt door Ton ten Velde.

De foto's zijn te koop voor zeer betaalbare prijzen.

De expositie s te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00.

Exposite Mouse & House

Per 1 februari zullen de werken van het Spaans-Nederlandse artistiek duo Tiddo Evenhuis en Sara Montero te zien zijn onder de Naam House&Mouse. Met hun werk willen ze de dialoog uitlokken met het publiek.

De expositieruimte is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00.

 

In de bijgevoegde geven de kunstenaars toelichting op hun werk.

 

 

 

mouseandhouse_bio.pdf

Expositie JF Rontgen

De kunstenaar is een zeer bescheiden man. Zijn letterteksten moeten het verhaal vertellen. Hij kiest er dan ook voor om geen gebruik te maken van een officiële opening. Komt dat zien, komt dat zien...

Van 15 november tot 9 januari 2019 exposeert Rontgen in In de Drie Krone, Oudegracht 227.

De expositieruimte is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00.

Zijn aterlier aan de Westerkade is op afspraak te bezoeken. Graag een email naar jfrontgen@ziggo.nl of een telefoontje naar 06 - 53715027.

Expositie Folly Hemrica

Van 1 oktober tot 14 november exposeert Folly Hemrica in In de Drie Krone, Oudegracht 227.

De expositieruimte is te bezichtigen op woensdagmiddagen tussen 15.00 u en 17.00. De opening zal plaatsvinden op zaterdag 13 oktober. U bent van harte welkom van 19.00u tot 20.30 uur. 

 

 

Folly Hemrica ( 1957) ontving haar kunstopleiding aan de Gerrit Rietveldacademie en maakte langere tijd deel uit van het kunstenaarscollectief P’Arts in Zeist, waar zij ook haar atelier had. Inmiddels heeft ze atelier aan huis, waar ze grote landschapstekeningen maakt met oliepastelkrijt. Haar werk is door diverse particulieren en instellingen aangekocht.

De landschappen hebben een zekere abstractie en zijn met grote contourlijnen in beeld gebracht. De meeste tekeningen zijn gemaakt met oliepastelkrijt omdat daarmee een mooie gelaagdheid aangebracht kan worden.

 

Voor meer informatie over de kunstenaar of haar werk: www.follyhemrica.nl

Telefonisch is ze bereikbaar op 06 45654005.

Expositie 13 juni tot 19 september 2018 in Buurthuis In de 3 Krone

 

AFRIKA-PORTRETTEN

  

door

 

Sjoerd Tolsma

 

 

Elke maand is er in het buurthuis een nieuwe expositie te bekijken.
In verband met de zomervakantie is de expositie van Sjoerd Tolsma echter te zien tot 19 september.

 

Sjoerd is inmiddels een goede bekende. Al twee keer eerder exposeerde hij met succes zijn prachtige portretten. Dit keer met een selectie van Afrika-portretten.

 

De expositie is onder andere te bekijken op de open middagen op woensdag tussen 15:00 en 17:00 uur, behalve tijdens de schoolvakantie.

Expositie 2 mei tot 13 juni 2018 in Buurthuis In de 3 Krone

 

druksels

  

met werk van

 

Willem Muilenburg

 

wUm, drukkersnaam van Willem Muilenburg (1944), was werkzaam als vertaler en boekdrukker.
Al tientallen jaren maakt hij, geïnspireerd door Hendrik Werkman, sjabloondrukken in kleine oplagen. Een selectie daarvan is nu te zien bij In de 3 Krone.


https://www.facebook.com/willem.muilenburg

 

De expositie is onder andere te bekijken op de open middagen op woensdag tussen 15:00 en 17:00 uur.

Expositie 'the UNTOLDS'

Expositie 30 maart tot 2 mei 2018 in Buurthuis In de 3 Krone

 

'the UNTOLDS'


An exhibition of digital paintings / Een expositie met digitaal werk

 

Lili Farhadi 

 

 

You can visit the exhibition on Wednesday afternoons between 15:00 and 17:00.

De expositie is onder andere te zien tijdens de open middagen op woensdag van 15:00 tot 17:00 uur.

 

Lili Farhadi was born in the winter of 1974 in Tehran.


She has an M.A. in Graphic Design from the Art School of the Tehran Azad University. She has been painting since childhood when she started training at her late grandfather and uncle’s art school, Kargah-e Honar. She has worked under the supervision of many renowned Iranian art masters such as Jamal Khorraminejad, Mansour Davaloo, Behrouz Mousavi and Behzad Shishegaran.

From 1991 to 2002 she worked at Citeh and Pargar-Tarh advertising companies in Tehran as a graphic designer and as artistic manager. She is now a freelance artist.

In 2002 she moved to Zanjan and since then has pursued the art of painting in more professional way. She also teaches and supervises in Graphic Design at university level. Over the years she has had more than 15 solo and group exhibitions.

Lili creates her paintings in digital media by composing layers made of her own sketches, designs, and photography. She completes the work by adding materials like  acrylic, pencil and magic marker on the digital print.

This collection is named ‘the Untolds’
I am from a land full of stories that are to remain untold.
But I have told, with color, line and image,
At least a little bit of them, … ‘the Untolds’

 

Lili Farhadi is geboren in de winter van 1974 in Teheran.

 

Ze heeft een M.A. in Grafische Ontwerp van de Art School van de Teheran Azad University. Ze schildert sinds haar jeugd toen ze begon met een opleiding aan de kunstacademie van haar grootvader en oom, Kargah-e Honar. Ze heeft gewerkt onder de supervisie van vele bekende Iraanse kunstenaars zoals Jamal Khorraminejad, Mansour Davaloo, Behrouz Mousavi en Behzad Shishegaran.

 

Van 1991 tot 2002 heeft ze gewerkt bij reclamebureaus Citeh en Pargar-Tarh in Teheran als grafisch ontwerper en artistiek manager. Ze is nu freelance kunstenaar.

 

In 2002 verhuisde ze naar Zanjan en daar is ze nu op een meer professionele manier met de schilderkunst bezig. Ze geeft ook les in Grafische Ontwerp op universitair niveau. In de loop der jaren heeft ze meer dan 15 solo- en groepsexposities gehouden.

 

Lili maakt haar kunstwerken met behulp van digitale media door lagen met haar eigen schetsen, ontwerpen en foto’s te combineren. Daarna voegt ze materialen zoals acryl, pen en magic marker toe op de digitale afdrukken.

 

Deze collectie heet ‘the Untolds’
Ik kom uit een land vol verhalen die onverteld blijven.
Maar ik heb met kleur, lijn en beeld,
In ieder geval een klein deel ervan verteld... ‘the Untolds’

Expositie 'VERWARRING'

Expositie 14 februari tot 21 maart 2018 in Buurthuis In de 3 Krone

 

 

 'VERWARRING'


Met werk van Jolanda de Ridder 

 

 

De expositie duurt tot 21 maart en is onder andere te zien op de open middagen op woensdag tussen 15:00 en 17:00 uur.

 

Hieronder een toelichting van de kunstenares:

 

Mijn naam is Jolanda de Ridder. Na een opleiding tot docent Engels en geschiedenis ben ik een aantal jaren in het onderwijs werkzaam geweest. Vervolgens heb ik mij verder verdiept in mijn hobby sterrenkunde en heb daarin een mastersopleiding voltooid.

 

Daarnaast volgde ik de Beeldende Route van Artibus.
Hoewel ik voornamelijk teken en schilder, maak ik af en toe ook ruimtelijk werk. Sinds enkele jaren heb ik de mogelijkheid mijn werk te exposeren.

 

Op de expositie met als titel 'verwarring' laat ik elf schilderijen zien waarop ik structuren toon die veranderen. Ze verworden soms tot bouwsels of weefsels, komen samen, ze vallen uiteen, raken verward of in de verdrukking. Ik volg hun ontwikkeling, soms tot het uiteindelijke verval.

 

Voor meer informatie en voorbeelden van mijn werk verwijs ik u graag naar mijn website

 

www.jolandaderidder.exto.nl

 

Ik wens u veel kijkplezier op deze expositie!
Jolanda de Ridder