In de 3 Krone

Naai-& breicafé

Hebt u altijd al uw eigen kleding willen leren maken, maar weet u niet hoe, of hebt u geen eigen naaimachine? Zelf uw spijkerbroek korter maken of oude kleren tot nieuwe jurkjes of broekjes voor uw (klein)kinderen vermaken? (Weer) leren breien of haken? Wilt u een ketting maken, armbanden of oorbellen? Of een t-shirt oppimpen?

Dat kan allemaal in ons creatief cafe.

Ook in 2018 is in het buurthuis In de 3 Krone weer met het naaicafé. Een keer per 2 weken  van 19.30-21.30 uur is de benedenruimte omgebouwd tot naaicafe. Loop gerust binnen en ga aan de slag. Uiteraard zal er altijd iemand aanwezig zijn aan wie u vragen kunt stellen.

Per keer zal een kleine vergoeding van 4,50 euro worden gevraagd, maar het kopje thee of koffie is dan wel gratis.

 

De data voor de komende periode zijn:

10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 2, 16 en 30 mei en 13 en 27 juni.

 

Bij voldoende belangstelling kan het mogelijk zijn om elke woensdag naaicafe te gaan houden.

Heeft u vragen? Stuur dan een email aan lea.van.someren@planet.nl

Samen kunst kopen

Ben je ook een regelmatige bezoeker van het buurthuis? Dan vragen we even je aandacht voor het volgende:

Een van de vrijwilligers van het buurthuis (Wilma, je kent haar vast wel) ontdekte onlangs een 3-D-kunstwerk dat in haar ogen zomaar gemaakt lijkt te zijn voor In de 3 Krone.

Zij heeft het samen met Hennie (ook geen onbekende in het buurthuis) op zich genomen om een sponsoractie te starten. Lees verder>>

Dringend vrijwilligers gezocht

Het buurthuis in de 3 Krone is het enige buurthuis in Utrecht dat al geheel ongesubsidieerd beheerd wordt door buurtgenoten.

Maar door verhuizing en ziekte zijn we nu dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Buurtgenoten die ook het belang van het buurthuis zien en onderstrepen. En natuurlijk een handje willen helpen.

Lees meer>>

Vaker buurtdiners

Omdat het buurtdiner met RestoVanHarte elke maand is 'uitverkocht' heeft het buurthuis besloten niet 1x maar 2x per maand een buurtdiner te organiseren.

Naast het buurtdiner op de 4e vrijdag, bent u voortaan ook op de 2e vrijdag van de maand welkom om samen met buurtgenoten een hapje te eten.

 

We zijn op zoek naar een paar koks (vrijwilligers) die een aantal keren wil koken.

Variabeurs elke 1e zaterdag

Kledingbeurs - en andere spullen,

op elke 1e zaterdag van de maand. 

 

Let op: aangepaste tijden.

Nu van 11.00 tot 17.30 uur

Een tafel huren? € 5,- alles kan verkocht worden.
Loop gerust binnen: koffie, thee en fris gratis

 

Inlichtingen: 06-26884240
Oudegracht 227 Utrecht              Gratis entree

Enquete: Helpt u ons verder?

Het is allang geen nieuws meer dat het buurthuis blijft zitten waar het al meer dan 25 jaar is gevestigd, nl in het pand In de 3 Krone.

De eerste periode is de blik vooral intern gericht geweest. Nu is de tijd rijp om te kijken naar onze omgeving, naar onze buurtbewoners en hun wensen. U helpt ons door deel te nemen aan een korte enquete.

 

 

Gevonden voorwerpen

Het afgelopen seizoen zijn er wat spulletjes achtergelaten. Wie is de eigenaar?

Bekijk de voorwerpen>>

Donateurs

Een aantal vrijwilligers is actief met het werven van donateurs onder de winkeliers aan de Oudegracht. Het is fijn om te kunnen melden dat café België een fors bedrag heeft gedoneerd. Wist u dat u in dit unieke café ook kunt eten. Door uw donatie wordt u kroonjuweel, net als café België, van buurthuis In de 3 Krone. Ga naar de speciale donatie-pagina

Toekomstvisie In de 3 Krone

Na het stopzetten van de subsidie van de gemeente is de stichting In de 3 Krone opgericht. De stichting heeft de doorstart van het buurthuis mogelijk gemaakt.

In het voorjaar van 2015 heeft het bestuur een brede toekomstvisie gepubliceerd. Het document is aan een breed publiek verspreid.

toekomst_buurthuis_in_de_3_krone_ambitie_en_aanpak_2.pdf

In de 3 Krone ook op Facebook

Wilt u foto's en/of video's bekijken van de activiteiten in het buurthuis ?

En op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Wij hebben een facebookpagina.

Volg (en 'Like') ons op Facebook